OM MIG

Gudrun Alvebro är en konstnär från Täby som använder material från trasor till borstar och skrapor att manipulera oljefärg i vart och ett av hennes mättade abstrakta scener. Resultatet är en samling av pulserande, dynamiska mönster som finns mellan geometrisk och organisk. En naiv inspiration lyser igenom i de enkla former och primära färger i Alvebro målningar. Ändå är varje linje och formen avsiktlig, skapar rörelse mellan kontrasterande paneler och texturer. 

Varje bild har en skiktad, opåverkad kvalitet som befriar konstnären att skapa mönster som suddar, blandar och rör sig utan förevändning. Djup Royal blå och crimson röd återkommer i många av målningarna linjerna navigerar mellan något enkelt och välbekant och det nonfigurativa arten av varje arbete. Linjerna korsar och upplösas i lösa räta vinklar, delar duken i undersökningar av färg och rymd och skapa mindre fickor av konsistens och intresse.


Hon är född i Sverige, Alvebro är medlem i Roslagsmålarna, en konstnärs grupp utanför Stockholm. Hon arbetar också i collografi, och betonar en ärlig, genuin kvalitet i sitt arbete.     pressrelease inför utställning: "Kaleidoscope of the Mind" 24 april-14 maj, 2015   "Agora Gallery" New York  (Fritt översatt)

 

SKRIV UPP DIG FÖR NYHETSBREV